ازيكم يا قمرات انا عارفة ان شهر رمضان الكريم قرب خلاص و كل واحدة عايزة تعرف ازاى تعمل احلى حلويات فى العالم كله عشان كدة انا جايالكم انهاردة طريقة البسبوسة اللى بتتعمل فى محلات الحلويات الكبيرة
خلاص بئا كفاية كلام اسيبكوا مع الطريقة:
المقادير :
3 حبات بيض كبيره الحجم
1 كباية سكر ناعم
2 كباية حليب سايل
1 كباية سميد
نص كباية زيت نباتي او ممكن زبدة انا عامله زبده
نص كباية دقيق فاخر
1ملعقه صغيره بكنج باودر
10 ملاعق حليب بودرة
علبة قشطه للخليط
وتلاته علب قشطه للحشوه
الطريقه :
نحط المقادير السايله كلها في الخلاط الكأس ونخلطهم كويس لحد ماتبقى فاتحه
ونحط المقادير الناشفه كلها في وعاااء مناااسب ونصب عليها الخليط الي اتمزج
واخلطه كويس جدا بعدين اجيب الصينيه بتاااعتي وادهنها زبده او شوية زيت
واصب فيها نص الخليط وادخله الفرن
واسيبه في الفرن دقايق بس وانا واقفه لحد ما يتماااسك
ولازم مايتغيرش اللون ولا يتحمر
واطلعها من الفرن واسيبها تبرد وبعدين نبدأ نحط القشطه لازم تكون بااارده ومن التلاجه
عشااان تكون متماااسكه وافرشها على الوش بعد مايكون برد
وبعدين اصب النص التااني من الخليط بتاااعي بشويش وعلى مهل فوق القشطه
وادخلها الفرن لحد ماتستوي وتتحمر شويتين ويبقى لونها دهبي
وخلااااااص اصب عليها الشيرة ( الشربات ) ولازم تكون وسط مش تقيله ولا خفيفه
بس اصب على الوش شويه مش كتير عشااان ماتكونش عايمة على نفسها
وبالهنااا والشفااا
يارب تعجبكم يا قمرات و مستنية الردود
خلاص بئا كفاية كلام اسيبكوا مع الطريقة:
المقادير :
3 حبات بيض كبيره الحجم
1 كباية سكر ناعم
2 كباية حليب سايل
1 كباية سميد
نص كباية زيت نباتي او ممكن زبدة انا عامله زبده
نص كباية دقيق فاخر
1ملعقه صغيره بكنج باودر
10 ملاعق حليب بودرة
علبة قشطه للخليط
وتلاته علب قشطه للحشوه
الطريقه :
نحط المقادير السايله كلها في الخلاط الكأس ونخلطهم كويس لحد ماتبقى فاتحه
ونحط المقادير الناشفه كلها في وعاااء مناااسب ونصب عليها الخليط الي اتمزج
واخلطه كويس جدا بعدين اجيب الصينيه بتاااعتي وادهنها زبده او شوية زيت
واصب فيها نص الخليط وادخله الفرن
واسيبه في الفرن دقايق بس وانا واقفه لحد ما يتماااسك
ولازم مايتغيرش اللون ولا يتحمر
واطلعها من الفرن واسيبها تبرد وبعدين نبدأ نحط القشطه لازم تكون بااارده ومن التلاجه
عشااان تكون متماااسكه وافرشها على الوش بعد مايكون برد
وبعدين اصب النص التااني من الخليط بتاااعي بشويش وعلى مهل فوق القشطه
وادخلها الفرن لحد ماتستوي وتتحمر شويتين ويبقى لونها دهبي
وخلااااااص اصب عليها الشيرة ( الشربات ) ولازم تكون وسط مش تقيله ولا خفيفه
بس اصب على الوش شويه مش كتير عشااان ماتكونش عايمة على نفسها
وبالهنااا والشفااا
يارب تعجبكم يا قمرات و مستنية الردود