السلام عليكم
كل سنه وانتم طيبين
خلاص الشهر الكريم بيجرى
وبنفكر هنقدم ايه لحبايبنا اول يوم العيد
وطبعا المحلات و عشان كدة فكرت انى اقولكم على طريقة الكحك البيتى
و دا اول موضوع ليا معاكم
وانا واثقه انكم مش هتندمو
المقادير:
2كيلو دقيق زيروممكن تضيفى للدقيق معلقه كبيره بندق مطحون او لوز مطحون
5مج زجاجى
سمن سايح
ربع ملعقه صغيره ملح
باكو بودر
معلقه كبيره ريحه كعك
2ملعقه كبيره سمسم
قطعه خميره بيره مثل حبه عين جمل
2,5 مج مياه للعجن
اظن حلو اوى لحد كدة نجى بئا للطريقة:
الطريقه:
نضع السمن عالنار ليسخن جيدا
نضع الدقيق المنخول فى طبق مناسب للعجن
نعمل بالدقيق حفره ونضع فيها السمسم
نرش ريحه الكعك على جانب الدقيق بعيد عن الحفره
نضع السمن المقدوح مره واحده فوق الحفره
نقلب بمعلقه كبيره ونخلط الجميع حتى تهدأ الحراره شويه
ثم نقوه ببث الخليط باليد بطريقه الدعك
وما نستعجلش نبث حتى يبرد الخليط
نضع الخميره البيره مع معلقه سكر ومعلقتين مياه ونقلبهم ونتركهم بعض الوقت
ندفى ماء العجن اوعى يسخن او بماء من الحنفيه
نضيف له الملح ونصبه على العجين ونقلبه كام تقليبه ونضيف الخميره
والتقليب يكون بالتقطيع باليد مش عجن
ولما ينسجم الخليط ادهنى وجه العجين بمعلقه سمن صغيره
واتركيه يرتاح 10 دقائق
وبعد كدا شكليه زى ما تحبى
وممكن تحشى ملبن بس يكون طرى
او عجوه مع حبه سمسم
او اى شئ تحبى تحشيه
اتركيه حوالى ساعه ليخمر ثم سويه فى فرن حار
لو عاوزه السكر عليه كتير يبقى تضعى السكر وهو سخن
ولو عاوزاه قليل انتظرى لما يبرد
وادعيلى وبالهنا والشفا
عايزة اسمع رأيكم بئا
كل سنه وانتم طيبين
خلاص الشهر الكريم بيجرى
وبنفكر هنقدم ايه لحبايبنا اول يوم العيد
وطبعا المحلات و عشان كدة فكرت انى اقولكم على طريقة الكحك البيتى
و دا اول موضوع ليا معاكم
وانا واثقه انكم مش هتندمو
المقادير:
2كيلو دقيق زيروممكن تضيفى للدقيق معلقه كبيره بندق مطحون او لوز مطحون
5مج زجاجى
سمن سايح
ربع ملعقه صغيره ملح
باكو بودر
معلقه كبيره ريحه كعك
2ملعقه كبيره سمسم
قطعه خميره بيره مثل حبه عين جمل
2,5 مج مياه للعجن
اظن حلو اوى لحد كدة نجى بئا للطريقة:
الطريقه:
نضع السمن عالنار ليسخن جيدا
نضع الدقيق المنخول فى طبق مناسب للعجن
نعمل بالدقيق حفره ونضع فيها السمسم
نرش ريحه الكعك على جانب الدقيق بعيد عن الحفره
نضع السمن المقدوح مره واحده فوق الحفره
نقلب بمعلقه كبيره ونخلط الجميع حتى تهدأ الحراره شويه
ثم نقوه ببث الخليط باليد بطريقه الدعك
وما نستعجلش نبث حتى يبرد الخليط
نضع الخميره البيره مع معلقه سكر ومعلقتين مياه ونقلبهم ونتركهم بعض الوقت
ندفى ماء العجن اوعى يسخن او بماء من الحنفيه
نضيف له الملح ونصبه على العجين ونقلبه كام تقليبه ونضيف الخميره
والتقليب يكون بالتقطيع باليد مش عجن
ولما ينسجم الخليط ادهنى وجه العجين بمعلقه سمن صغيره
واتركيه يرتاح 10 دقائق
وبعد كدا شكليه زى ما تحبى
وممكن تحشى ملبن بس يكون طرى
او عجوه مع حبه سمسم
او اى شئ تحبى تحشيه
اتركيه حوالى ساعه ليخمر ثم سويه فى فرن حار
لو عاوزه السكر عليه كتير يبقى تضعى السكر وهو سخن
ولو عاوزاه قليل انتظرى لما يبرد
وادعيلى وبالهنا والشفا
عايزة اسمع رأيكم بئا